ADVENTI KOSZORÚ MÉZESKALÁCSBÓL


AMIRE SZÜKSÉG LESZ:
· 22 cm kör alakú karton
· 10 cm kör alakú keksz kivágó
· cukorgyöngy
· színes kristálycukor
· ételfesték (piros, zöld,barna)
· ételfestékes filctoll (fekete)
· fogpiszkáló
· keksz kivágók
 
 

A mézeskalács tésztából karton segítségével vágjuk ki a koszorú alapot. A közepéhez használjuk a kör alakú kiszúrót.










Vágjunk ki 1 db masni, 7 db magyal és 6 db mini mézeskalács formát.










180 fokra előmelegített sütőben süssük 8-10 percig az alapot, a leveleket és a masnit. A mini formákat 5-6 percig süssük.










A fehér cukormázból tegyünk félre egy keveset, a többit pedig ételfesték segítségével színezzük meg. Töltsük habzsákba, aminek a végére csatoljunk díszítőhegyeket. Ennek hiányában vágjunk kis lyukat a zacskó végére.
 







Körvonalazzuk a mézeskalácsokat az írómázzal, majd töltsük ki a körvonalazott részt a terülőmázzal.










A koszorú alapot díszítsük pöttyös szélmintával. 
A masni formát rögtön szórjuk meg a piros cukorral.
 
 








Miután megszáradt az alap, rajzoljuk meg a részleteket a mini mézeskalácsokra a kép szerint. A hóember és a télapó arcát a száradás után rajzoljuk meg. A magyal végén levő bogyókat szórjuk meg piros cukorral, ahogy korábban a masninál is tettük. Száradás után rajzoljuk meg a levél körvonalát és szórjuk meg zöld cukorral.
 
 
 




Az elkészült és megszáradt magyal levelek hátulját cukormázzal megkenve ragasszuk a koszorú alaphoz, a levelekre pedig ugyanígy tegyük rá a mini formákat.
 








Az elkészült koszorú.