ADVENTI KOSZORÚ MÉZESKALÁCSBÓL
AMIRE SZÜKSÉG LESZ:
· 22 cm kör alakú karton
· 10 cm kör alakú keksz kivágó
· cukorgyöngy
· színes kristálycukor
· ételfesték (piros, zöld,barna)
· ételfestékes filctoll (fekete)
· fogpiszkáló
· 22 cm kör alakú karton
· 10 cm kör alakú keksz kivágó
· cukorgyöngy
· színes kristálycukor
· ételfesték (piros, zöld,barna)
· ételfestékes filctoll (fekete)
· fogpiszkáló
· keksz kivágók
A mézeskalács tésztából karton segítségével vágjuk ki a koszorú alapot. A közepéhez használjuk a kör alakú kiszúrót.
Vágjunk ki 1 db masni, 7 db magyal és 6 db mini mézeskalács formát.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 8-10 percig az alapot, a leveleket és a masnit. A mini formákat 5-6 percig süssük.
A fehér cukormázból tegyünk
félre egy keveset, a többit pedig ételfesték segítségével színezzük
meg. Töltsük habzsákba, aminek a végére csatoljunk díszítőhegyeket.
Ennek hiányában vágjunk kis lyukat a zacskó végére.
Körvonalazzuk a mézeskalácsokat az írómázzal, majd töltsük ki a körvonalazott részt a terülőmázzal.
A koszorú alapot díszítsük pöttyös szélmintával.
A masni formát rögtön szórjuk meg a piros cukorral.
Miután megszáradt az alap, rajzoljuk meg a részleteket a mini
mézeskalácsokra a kép szerint. A hóember és a télapó arcát a száradás
után rajzoljuk meg. A magyal végén levő bogyókat szórjuk meg piros
cukorral, ahogy korábban a masninál is tettük. Száradás után rajzoljuk
meg a levél körvonalát és szórjuk meg zöld cukorral.
Az elkészült és megszáradt magyal levelek hátulját cukormázzal megkenve
ragasszuk a koszorú alaphoz, a levelekre pedig ugyanígy tegyük rá a mini
formákat.