Hozzávalók:
250 g liszt
150 g  cukor
100 g mandula
 2 tojás
1 tk  sütőpor
50 g vaj
A lisztet és a  sütőport keverjük össze egy tálba. Egy másik tálba 
keverjük habosra a tojást a  cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott 
vajat. A tojásos részt keverjük össze a sütőporos liszttel és végül 
adjuk hozzá a mandulát. Formázzunk két rudat a tésztából, kb. 4 cm  
átmérőre, majd kicsit 
lapítsuk le őket. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük  kb. 20 percet, 
amíg aranysárga lesz a teteje. Utána szeleteljük fel 1,5 cm  szélesre, 
tegyük vissza a sütőbe alacsonyabb fokozaton (140-160°C) és mindkét  
oldalát süssük még 5- 10 percig.
 
     
     
     
    
 
 
 
       
       
       
       
      