Hozzávalók:
200 g liszt
100 g darált dió
200 g vaj
80 g porcukor
1 ek rum
Töltelék:
1 kis üveg málnalekvár
Bevonat:
200 g étcsokoládé
2 ek étolaj
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk egyneműre,
és kis időre fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe pihenni. Pihentetés után
lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra és szúrjunk
ki 5 cm-es korongokat belőle. A kis korongokat tegyük sütőlemezre és 200 fokra
előmelegített sütőben 6-7 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk, hogy ne
piruljon meg a tészta, mert különben kemény és száraz lesz! A kihűlt korongokat
ragasszuk össze kettesével a lekvárral, majd vonjuk be olvasztott
étcsokoládéval.
Fontos: A lekvározás után pihentessük a korongokat 1-2
órán át, hogy a lekvár egy kicsit megkössön és ne csússzon el a csokival való
bevonás közben.