Hozzávalók:
150 g darált mandula
150 g darált mogyoró
3 tojás
100 g barna cukor
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
1 narancs reszelt héja
3 ek méz
3 ek mézeskalács fűszer
(20 db kerek ostyalap)
Máz:
100 g porcukor + 2 ek citromlé
100 g olvasztott étcsokoládé
Keverjük
habosra a tojásokat a cukorral és a mézzel (4-5 perc). Adjuk hozzá a
darált mandulát és mogyorót. A kandírozott narancs és citromhéjat késes
aprítógépben aprítsuk egész pici darabokra, adjuk hozzá ezt is a tojásos
masszához. Adjuk hozzá a narancs reszelt héját és a fűszereket. A
tésztát 10-12 órán keresztül pihentessük hűtőben.
Másnap
nedves kézzel formázzunk gombócokat és lapítsuk le kicsit, hogy kb. 8
cm átmérőjű korong legyen belőle. Sütőpapírral borított tepsire helyezve
süssük 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig. (Az eredeti recept
szerint a tésztát ostyakorongon kellene megsütni, de ez elhagyható.)
Ha kihűlt kenjük meg a tetejét ízlés szerint cukormázzal vagy olvasztott csokival.