Hozzávalók:
125 g méz
125 g vaj
3 tojás
250 g porcukor
500 g liszt
1 tk szódabikarbóna
2 ek mézeskalács fűszer
reszelt citrom és narancshéj
A
mézet és a vajat melegítsük össze. A
 száraz hozzávalókat (liszt, cukor, szódabikarbóna, fűszerek) keverjük 
össze, adjuk hozzá a mézes-vajat és a tojásokat. Hideg helyen 24 órán át
 pihentessük a tésztát. Másnap formázzunk kígyót, szeleteljük és 
formázzunk diónyi gombócokat belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 12 
perc alatt lesz kész.
Szilvalekvárral töltött változat:
A
 tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd kerek kiszúróval jelöljük be 
(óvatosan rányomva) a puszedli helyét a kinyújtott tészta felén. A 
közepére tegyünk habzsákból vagy kiskanállal szilvalekvárt, majd hajtsuk
 rá a tészta másik felét és szaggassuk ki a puszedliket. 
 
     
     
     
    
 
 
 
       
       
       
       
      