Hozzávalók:
125 g méz
125 g vaj
3 tojás
250 g porcukor
500 g liszt
1 tk szódabikarbóna
2 ek mézeskalács fűszer
reszelt citrom és narancshéj
A
mézet és a vajat melegítsük össze. A
száraz hozzávalókat (liszt, cukor, szódabikarbóna, fűszerek) keverjük
össze, adjuk hozzá a mézes-vajat és a tojásokat. Hideg helyen 24 órán át
pihentessük a tésztát. Másnap formázzunk kígyót, szeleteljük és
formázzunk diónyi gombócokat belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 12
perc alatt lesz kész.
Szilvalekvárral töltött változat:
A
tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd kerek kiszúróval jelöljük be
(óvatosan rányomva) a puszedli helyét a kinyújtott tészta felén. A
közepére tegyünk habzsákból vagy kiskanállal szilvalekvárt, majd hajtsuk
rá a tészta másik felét és szaggassuk ki a puszedliket.