Hozzávalók:
60 g liofilizált málna
400 g liszt
200 g vaj
200 g porcukor
 2 tojás
2 teáskanál vanília
1 teáskanál sütőpor
csipet só
 

Helyezzük a vajat, a porcukrot és a sót egy tálba és keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát. A málnát por alakban (magok nélkül) és a sütőporral elkevert lisztet apránként szitáljuk a vajas keverékhez. Az egészet dolgozzuk gyorsan össze. Minimum fél órán át fóliába csomagolva pihentessük a hűtőben. Pihentetés után lisztezett felületen nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra és szúrjunk ki belőle tetszőleges formákat. 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt sül meg.

 

 

 

Ingredients:

60 g freeze dried raspberries
400 g flour
200 g butter
200 g powdered sugar
 2 eggs
2  teaspoon vanilla extract
1 teaspoon baking powder
pinch of salt
 

Place the butter, sugar, and salt in a bowl and cream together. Do not overwork the mixture, or the cookies will spread during baking. Add the egg and the vanilla to the butter mixture, whisking until well incorporated. Add the raspberry powder (without the seeds), sift in the flour (with the baking powder) and mix until just combined. Gather the dough into a ball, flatten it out into a disk, wrap it in cling film and chill for at least 30 minutes. Place the dough on a lightly floured surface and roll out until about 4-5 mm thick. Use cookie cutters to cut out the desired shapes. Preheat the oven to 180°C and bake the cookies for 8–10 minutes (depending on size), leave to cool on a wire rack.