Hozzávalók:
1 tojásfehérje
200-250 g porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé
 
A díszítő mázhoz a tojásfehérjét a citromlével együtt tegyük egy tálba és a robotgép habverőjével kezdjük el keverni. Ha kezd habosodni, apránként szitáljuk hozzá a keményítővel elkevert porcukrot. Folytassuk a keverést a legalacsonyabb fokozaton 4-5 percig, ügyelve arra, hogy ne keverjük túl. A cukormáz kész, amikor csúcsosan megáll a máz a habverőn és sima, szaténszerű textúrája van. A cukormáz 2 napig tárolható hűtőben minőségromlás nélkül.

A cukormáz állaga a díszítési folyamat bármely szakaszában beállítható: adjunk hozzá átszitált porcukrot, hogy sűrűsödjön, vagy kevés vizet, ha hígítani szeretnénk (terülőmáz), amíg elérjük a kívánt állagot. A cukormázat mindig tartsuk letakarva (fóliával vagy nedves ronggyal) ha nem használjuk, hogy ne száradjon ki.




 

Ingredients:

1 egg white
200-250 g powdered sugar
1 tablespoon cornstarch
1 teaspoon of lemon juice

Place egg white and lemon juice in the bowl of an electric mixer and beat using the whisk attachment until frothy. Add the sugar (mixed with the cornstarch) gradually, beating on low speed and scraping down the sides. Continue mixing on the lowest speed for 4–5 minutes, taking care not  to overwork the mixture. The royal icing is ready when stiff peaks appear around the sides of the bowl and has a smooth and satin-like texture. The icing can be stored for up to 2 days in the refrigerator.
 
The icing consistency can be adjusted at any stage of the decorating process simply by stirring in sifted powdered sugar to thicken, or water to thin until you have the right consistency. Keep your icing covered with cling film or a damp cloth when not using it, to stop it from drying out.